
Fried chicken taco’s
Eenvoudig
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de rub met elkaar. Dep de kip droog en bestrooi rondom met de rub.
Leg de kip op een rooster dat je op een schaal of bakplaat zet. Zet de kip onafgedekt ca. 24 uur in de koelkast. Dat zorgt ervoor dat de kip enigszins uitdroogt en straks extra knapperig wordt.
Kluts het ei en meng met de karnemelk. Meng in een andere kom de bloem met het zout en het gerooktepaprikapoeder.
Wentel de kip door de bloem en klop overtollige bloem er goed af. Meng nu 1-2 el van het karnemelkmengsel door de bloem zodat het een beetje een korrelige structuur krijgt. De klontjes in de bloem zorgen straks voor een superkrokant effect.
Wentel de kip nu in het karnemelkmengsel, laat even uitdruipen en druk de kip nu stevig in het bloemmengsel, zodat er rondom een goede laag van de bloem (met klontjes) op zit.
Leg de kip weer op het rooster en zet nog ca. 30 minuten in de koelkast. Verwarm de airfryer eventueel voor op 180°C (elektrische oven: 190°C / heteluchtoven: 170°C).
Leg zoveel kip in het mandje van de airfryer als er in een enkele laag in past. Bak in ca. 30 minuten (oven: ca. 37 minuten) gaar in de airfryer.
Maal intussen voor de guacamole de knoflook, het zout, de koriander, de chilipeper en het limoensap in een foodprocessor of vijzel fijn.
Snijd de avocado’s in en draai de twee helften van elkaar. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil.
Voeg toe aan het knoflookmengsel en pureer tot een smeuïge guacamole. Meng alle ingrediënten voor de salsa met elkaar.
Rooster de tortilla’s kort in de oven of in een grillpan, maar zorg dat ze wel soepel blijven. Snijd de krokante kip in repen.
Vul de tortilla’s met kool of sla, de kip, de rode ui, de kaas en de salsa. Serveer met de guacamole, extra koriander, limoenpartjes en hot sauce.