Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor Frisse aardappelsoep met lente-ui en ciderazijn

Frisse aardappelsoep met lente-ui en ciderazijn

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Pel en snipper de ui. Verhit de boter en fruit er de ui ca. 3 minuten in. Voeg de aardappels toe en blus af met 750 ml water. Voeg het bouillonblokje toe en breng op laag vuur aan de kook. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar.

  2. Rooster het sesamzaad in een droge pan goudbruin. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringen. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout, peper en de ciderazijn.

  3. Verdeel de soep over kommen en roer er de crème fraîche doorheen. Strooi er de lenteuitjes en het sesamzaad overheen. Druppel de sesamolie eroverheen.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)