Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Cover voor Frisse aardappelsoep met lente-ui en ciderazijn

Frisse aardappelsoep met lente-ui en ciderazijn

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Misschien denk je bij soep meteen aan een koude winterdag of aan de warme kachel, maar dat hoeft zeker niet! Net zo goed als dat soep verwarmend kan zijn, is deze soms ook erg verfrissend. Dat bewijst dit recept wel!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Misschien denk je bij soep meteen aan een koude winterdag of aan de warme kachel, maar dat hoeft zeker niet! Net zo goed als dat soep verwarmend kan zijn, is deze soms ook erg verfrissend. Dat bewijst dit recept wel!

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Pel en snipper de ui. Verhit de boter en fruit er de ui ca. 3 minuten in. Voeg de aardappels toe en blus af met 750 ml water. Voeg het bouillonblokje toe en breng op laag vuur aan de kook. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar.

  2. Rooster het sesamzaad in een droge pan goudbruin. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringen. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout, peper en de ciderazijn.

  3. Verdeel de soep over kommen en roer er de crème fraîche doorheen. Strooi er de lenteuitjes en het sesamzaad overheen. Druppel de sesamolie eroverheen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)