Frisse curry met mungbonen
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de olie in en wok of ruime bakpan. Fruit er de ui ca. 4 minuten in. Voeg de knoflook, de gember en de currypasta toe en bak nog ca. 2 minuten. Blus af met de kokosmelk en de groentebouillon. Voeg de mungbonen en de wortel toe en breng aan de kook. Kook de mungbonen in ca. 20 minuten gaar. Voeg de bimi toe en kook nog ca. 5 minuten tot de bimi beetgaar is. Breng de curry op smaak met wat sojasaus en het sap van ½ limoen.
Snijd de komkommertjes, de chilipeper en de bosui in dunne reepjes. Meng met korianderblaadjes, wat zout en het sap van ½ – 1 limoen. Verdeel de curry over kommen. Verdeel de salade over kleine kommetjes. Bestrooi de curry en de salade met wat gehakte pinda’s. Lekker met naanbrood.