Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de zoete aardappel, de paprika, de ui en de knoflook (in de schil) in een grote kom met de olijfolie. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  2. Doe intussen de linzen in een kookpan en schenk er 500 ml water bij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10-12 minuten zachtjes doorkoken tot de linzen gaar zijn. Giet de linzen af en laat afkoelen.
  3. Bekleed een vierkante bakvorm (16×26 cm) met bakpapier. Breek de eieren boven een grote kom. Knijp de geroosterde knoflook uit de schil en prak met een vork fijn. Voeg de geperste knoflook, de linzen en de harissa toe aan de eieren en meng goed. Roer wat zout en peper erdoorheen. Spatel de geroosterde groenten erdoorheen en verdeel het beslag over de bakvorm. Bak ca. 30 minuten in de oven tot de eieren zijn gestold en het geheel stevig is.
  4. Haal de fritatta uit de oven en laat ca. 10 minuten afkoelen. Snijd in repen of punten en serveer met de slamelange. De fritatta is in de koelkast tot 3 dagen houdbaar.

Per portie: ca. 299 kcal
17 g eiwit | 9 g vet | 34 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Mike English Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Libby Silbermann