Frittata met tuinbonen, erwten en ricotta
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng water in een steelpan aan de kook en doe de aardappelplakjes erin. Breng opnieuw aan de kook en kook de aardappel in 3-5 minuten beetgaar. Giet af en laat droogstomen. Verhit intussen de olie in een ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak de tuinbonen en de erwten er in 2-3 minuten licht goudkleurig in en voeg de aardappel, de knoflook en de lente-ui toe. Roer voorzichtig door elkaar en bak nog 3-4 minuten.
Verhit de grill van de oven heet voor. Klop in een kan de dille, de citroenschil, de eieren, de melk, zout en peper door elkaar. Schenk het mengsel over de aardappel en schep om, zodat alles bedekt is. Verdeel de ricotta in hoopjes over de frittata en zet het vuur laag. Bak ca. 3 minuten tot het bijna gaar is en zet de pan dan in de oven. Gril tot de bovenkant goudkleurig is en een scherp mes schoon uit het midden van de frittata komt. Serveer in stukken met een groene salade.