Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Fudgy brownies met noga en zoute pinda’s

Fudgy brownies met noga en zoute pinda’s

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Aantal taarten
1

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
We weten allemaal dat brownies onwijs lekker zijn. Maar wat dacht je van deze variant met noga en zoute pinda's? Deze zorgen voor zowel een heerlijke crunch als voor een extra lekkere smaak. Probeer het zelf!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Vet een bakblik (25 x 18 cm) in met boter en bekleed met bakpapier. Smelt de boter en de chocolade in een grote, hittebestendige kom in intervallen van ca. 30 seconden in de magnetron tot het mengsel glad en glanzend is. Je kunt de boter en de chocolade ook au bain-marie smelten. Laat even afkoelen.

  2. Klop de suiker en de eieren met een handmixer tot het mengsel in volume verdubbeld is en het in linten van de mixer valt en 3 seconden op het beslag blijft liggen. Schraap het afgekoelde chocolademengsel bij het eimengsel en spatel voorzichtig door elkaar tot het goed gemengd is.

  3. Zeef de cacao, de bloem en een snufje zout erboven. Spatel alles door elkaar. Houd een beetje noga apart om mee te versieren en spatel de rest door het beslag. Doe het beslag in de bakvorm en bestrooi met de apart gehouden noga en de pinda’s. Bak 20-25 minuten in de oven, tot de brownie net gestold is en een glanzende bovenkant heeft en een satéprikker er maar met een paar kruimeltjes uit komt.

  4. Laat helemaal afkoelen in de vorm, snijd in stukjes en serveer. Als je de brownie mee wil nemen naar een feestje of als cadeautje wil geven, kun je hem in het bakblik 10-15 minuten opwarmen en serveren met roomijs.

Per portie: 293 kcal | 32 g koolhydraten | 4 g eiwit | 16 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Mowie Kay Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)