Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Funchi fries

Funchi fries

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vul een pan met 2,5 liter water en breng het met het zout aan de kook. Als het water kookt, voeg je eetlepel voor eetlepel de maismeel toe. Blijf ondertussen roeren met een garde, zodat er geen klontjes in het mengsel ontstaan. Voeg daarna de roomboter en peper toe. Roer de boter door de funchi. Blijf net zo lang roeren tot je een stevige massa hebt. Let wel: deze massa kan nog uitlopen.

  2. Stort de massa in een slee, een rechthoekige bakvorm, laat deze afkoelen en zet de slee voor circa drie uur in de koelkast.

  3. Snijd de funchi in reepjes, zoals je dat doet bij frietjes, en frituur deze op 175 graden in de zonnebloemolie totdat ze krokant zijn. Bestrooi de funchi fries tot slot met wat geraspte parmezaan. Lekker met een mayonaise.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

De nieuwe Caribische keuken

€ 27,50
de nieuwe caribische keuken cover