Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Gadogado met gemarineerde tempeh en satésaus van Feelgoodbyfood

Gadogado met gemarineerde tempeh en satésaus van Feelgoodbyfood

In samenwerking met Feelgoodbyfood
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Chantal, oprichtster van de vegetarische foodblog Feelgoodbyfood, wil zoveel mogelijk mensen laten ervaren dat vegetarisch koken makkelijk is, gevarieerd en vooral heel erg lekker! Chantal: “Een bekend gerecht omtoveren tot een voedzame en vegetarische variant, dat vind ik het leukst om te doen op mijn blog. Zo kun je toch je favoriete gerechten blijven eten! Neem gadogado, wie kent dit heerlijke gerecht niet? Ik maakte er een voedzame vegetarische variant van. Met bloemkoolrijst, gemarineerde tempeh en zelfgemaakte satésaus.

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Roer de tempeh door de marinade en laat 30 minuten staan. Kook intussen de eieren in 8 minuten hard en spoel direct onder koud stromend water.

  2. Verhit wat olie in een koekenpan en bak er de gemarineerde tempeh in 10 minuten rondom krokant in. Verhit wat olie in een wokpan en roerbak er de spitskool 1 minuut op hoog vuur in. Zet het vuur iets lager, voeg de kerrie en de knoflook toe en roerbak nog ca. 5-7 minuten. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen ca. 5 minuten in ruim water.

  3. Verhit een pannetje met een beetje olijfolie en fruit er de ui 1 minuut in. Voeg de knoflook en de sambal toe en bak heel kort mee. Voeg 1 el pindakaas, 150 ml melk en de ketjap toe. Meng alles goed door elkaar en breng op laag vuur aan de kook. Kook de saus nog 1 minuut, zodat hij wat indikt. Je kunt de saus eventueel verdunnen met een scheutje melk. Is hij juist te dun? Voeg dan nog wat pindakaas toe. Breng de saus op smaak met zout.

  4. Verdeel de rijst, de spitskool, de sperziebonen en de tempeh over bowls of diepe borden. Leg op elk bord een gekookt eitje. Besprenkel de gadogado met de satésaus en garneer met de gebakken uitjes.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)