Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Roer de tempeh door de marinade en laat 30 minuten staan. Kook intussen de eieren in 8 minuten hard en spoel direct onder koud stromend water.
  2. Verhit wat olie in een koekenpan en bak er de gemarineerde tempeh in 10 minuten rondom krokant in. Verhit wat olie in een wokpan en roerbak er de spitskool 1 minuut op hoog vuur in. Zet het vuur iets lager, voeg de kerrie en de knoflook toe en roerbak nog ca. 5-7 minuten. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen ca. 5 minuten in ruim water.
  3. Verhit een pannetje met een beetje olijfolie en fruit er de ui 1 minuut in. Voeg de knoflook en de sambal toe en bak heel kort mee. Voeg 1 el pindakaas, 150 ml melk en de ketjap toe. Meng alles goed door elkaar en breng op laag vuur aan de kook. Kook de saus nog 1 minuut, zodat hij wat indikt. Je kunt de saus eventueel verdunnen met een scheutje melk. Is hij juist te dun? Voeg dan nog wat pindakaas toe. Breng de saus op smaak met zout.
  4. Verdeel de rijst, de spitskool, de sperziebonen en de tempeh over bowls of diepe borden. Leg op elk bord een gekookt eitje. Besprenkel de gadogado met de satésaus en garneer met de gebakken uitjes.

Volg Chantal via feelgoodbyfood.nl