Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Galbi-jjim - Koreaanse gestoofde short ribs

Galbi-jjim – Koreaanse gestoofde short ribs

  • Gemiddeld

  • ca. 4 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 4 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de marinade

Om te serveren

Bereiding

  1. Leg de ribben ca. 1 uur in koud water. Ververs het water halverwege. Giet af en laat goed uitlekken. Doe de ribben in een pan en giet er zoveel kokend water bij dat ze onderstaan. Breng aan de kook en kook ca. 10 minuten. Giet af, spoel het vlees af met koud water en laat uitlekken.

  2. Pureer alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine glad. Doe de ribben in een kom en schenk er de marinade overheen. Dek de kom af en laat de ribben minimaal 1 uur, maar het liefst een nacht marineren in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C/ hetelucht: 160°C). Doe de ribben met de marinade in een ovenbestendige braadpan. Voeg de pepers, de kaneel en 750 ml kokend water toe. Verfrommel een vel bakpapier en spoel onder koud stromend water. Leg het bakpapier in de ovenschaal zodat het strak op de ingrediënten ligt, zonder lege ruimte ertussen. Dek de pan strak af met aluminiumfolie en leg een deksel op de pan. Zet de pan 2 uur in de oven.

  4. Verwijder het deksel, het folie en het bakpapier. Roer de rettich, de wortel, de shiitakes en de kastanjes voorzichtig door de saus in de pan. Dek weer af met het bakpapier, het folie en het deksel. Gaar 1 uur verder tot het vlees botermals is.

  5. Haal het vlees voorzichtig uit de pan en leg het op een serveerschaal. Zet apart. Neem met een soeplepel zoveel mogelijk vet van het oppervlak van de saus. Is de saus te dun? Laat hem dan op hoog vuur al roerend 5-10 minuten inkoken.

  6. Schenk de saus met de groenten over het vlees. Besprenkel met de sesamolie en bestrooi met de lente-uitjes en de pijnboompitten.

Per portie: 479 kcal | 25 g koolhydraten | 31 g eiwit | 28 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Emily & Amy Chung, Su Scott, Keshia Sakarah & Richard Makin Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)