Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Gamba's pil pil

Gamba’s pil pil

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Paul: "De beste gamba's pil pil eten we altijd bij strandtent Pedro's Beach in Marbella. Daar hebben we onze zonen voor de eerste keer als peuter olijven gevoerd, en daarna voorzichtig wat gamba's. We zijn lang op zoek geweest naar hét recept en nu het eindelijk is gelukt, bleek het zo simpel dan we het gewoon onder 'moeten' hebben gelabeld..."

Bereiding

  1. Was de gepelde gamba’s onder een lopende koude kraan en dep ze droog met wat keukenpapier. Bestrooi met zout en peper. Je kunt de gamba’s ook ongepeld bereiden, alleen heb je dan nog wat werk aan tafel.

  2. Meng in een kom de olijfolie, knoflook en chilivlokken. Voeg de gamba’s toe en zorg dat ze aan alle kanten goed bedekt zijn met de oliemix.

  3. Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg als de pan goed heet is de garnalen met de oliemix toe. Schep goed om, ze moeten snel aan-bakken. Zet het vuur daarna laag, zodat ze nog even na kunnen pruttelen. Je kunt ze ook in de oven bereiden. Laat ze dan in een ovenschaal 25 minuten garen op 220 °C. Keer ze halverwege een keer om.

  4. Sprenkel direct wanneer de gamba’s uit de pan of oven komen het citroensap erover en maak af met de peterselie.

  5. Serveer met bijvoorbeeld een heerlijke groene salade.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)