
Gamba’s pil pil
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Was de gepelde gamba’s onder een lopende koude kraan en dep ze droog met wat keukenpapier. Bestrooi met zout en peper. Je kunt de gamba’s ook ongepeld bereiden, alleen heb je dan nog wat werk aan tafel.
Meng in een kom de olijfolie, knoflook en chilivlokken. Voeg de gamba’s toe en zorg dat ze aan alle kanten goed bedekt zijn met de oliemix.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg als de pan goed heet is de garnalen met de oliemix toe. Schep goed om, ze moeten snel aan-bakken. Zet het vuur daarna laag, zodat ze nog even na kunnen pruttelen. Je kunt ze ook in de oven bereiden. Laat ze dan in een ovenschaal 25 minuten garen op 220 °C. Keer ze halverwege een keer om.
Sprenkel direct wanneer de gamba’s uit de pan of oven komen het citroensap erover en maak af met de peterselie.
Serveer met bijvoorbeeld een heerlijke groene salade.