Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de blokjes pancetta tot ze wat zachter zijn. Je hoeft ze niet knapperig te bakken. Voeg dan de ui toe en fruit deze circa 8 minuten tot de ui zacht en glazig is. Schep dan het gehakt erbij en draai het vuur ietsje hoger zodat je het bruin bakt.
- Snijd het brood in 4 plakken van 1 cm dikte, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de broodjes circa 8 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en een beetje knapperig is. Rooster ze absoluut niet te lang, het moeten geen crackers worden, ze moeten nog meeveren als je ze induwt. Wrijf een paar keer, aan een kant, over de nog warme boterhammen met een teentje knoflook.
- Breng de bouillon aan de kook in een pan.
- Doe de groenten bij het vlees en bak nog circa 4 minuten tot alles beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg nu in elk bord 1 plak geroosterd brood, schep wat groenten en vlees erop en giet er hete bouillon overheen.

Receptuur: Roberta Pagnier Fotografie: Tess Fluit Styling: Marjolein Vonk