Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
garnalen in kataifideeg met tomatensalade

Garnalen in kataifideeg met tomatensalade

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de garnalen op de rug in en verwijder het darmkanaal. Verdeel het kataifideeg in 20 porties. Bestrooi de garnalen met zout en peper en rol iedere garnaal strak op in 1 portie kataifideeg.

  2. Snijd het vel van de tomaten kruislings in. Dompel de tomaten ca. 10 seconden onder in kokend water en laat ze afkoelen in koud water. Pel het vel van de tomaten en snijd ze in partjes.

  3. Was het basilicum, schud het droog, pluk de blaadjes van de takjes en hak ze grof. Meng de tomatenblokjes met het basilicum, de olijfolie en de balsamico. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verhit de olie in een pan en bak er op middelhoog vuur de garnalen ca. 8 minuten rondom in. Zorg dat het kataifideeg overal goudbruin kleurt. Laat de garnalen even uitlekken op keukenpapier. Serveer de garnalen met de tomatensalade.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!