Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Garnalencocktailsalade met avocado

Garnalencocktailsalade met avocado

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Voor de dressing

Emily: "Een variant op de garnalencocktailsalade uit de jaren '80. Als je niet van mayonaise houdt, kun je de dressing met crème fraîche of volle Griekse yoghurt maken."
Tip
Maak het veganistisch door de garnalen te vervangen door gebakken plakjes courgette.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de reuzengarnalen toe en bak ze 4 minuten. Voeg vervolgens de knoflook en rode peper toe en bak nog eens 3 minuten, of totdat de garnalen gaar zijn. Haal de pan van het vuur en zet opzij.

  2. Meng voor de dressing de geraspte citroenschil en het citroensap met de resterende ingrediënten voor de dressing in een kom en zet opzij.

  3. Doe de ijsbergsla in een grote kom samen met de tomaten, komkommer en avocado. Besprenkel met de helft van de dressing en schep alles goed om.

  4. Verdeel de salade over twee kommen en maak af met de reuzengarnalen, waterkers en extra dressing. Serveer direct.

Per portie: 270 kcal | 16.8 g koolhydraten | 14.2 g eiwit | 18.7 g vet

Receptuur: Emily Ezekiel Fotografie: Issy Croker

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)