Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
garnalensalade watermeloen

Watermeloen salade met feta, garnalen en sperziebonen

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Probeer deze zomerse salade met garnalen, watermeloen, feta en munt. Lekker fris voor bij de BBQ en snel klaar!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Probeer deze zomerse salade met garnalen, watermeloen, feta en munt. Lekker fris voor bij de BBQ en snel klaar!

Bereiding

  1. Pel de garnalen en snijd ze op de rug door zodat ze alleen nog met de uiteinden vastzitten.

  2. Meng voor de dressing alle ingrediƫnten. Besprenkel de garnalen met 1 el dressing en meng goed door elkaar. Laat ca. 15 minuten marineren.

  3. Breng in een pan water met wat zout aan de kook. Kook er de sperziebonen 2-3 minuten in tot ze net gaar zijn maar nog wel bite hebben. Giet de sperziebonen af en koel ze in ijswater of in zeer koud water. Laat helemaal afkoelen en giet de sperziebonen opnieuw af. Dep de sperziebonen droog.

  4. Snijd de schil en het witte vruchtvlees van de watermeloen en snijd de watermeloen in blokjes. Pluk de blaadjes van de munt. Doe de watermeloen, de sperziebonen en de munt in een grote kom. Verbrokkel de feta er grof overheen.

  5. Verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur. Bak er de garnalen portiegewijs roze in. Meng de garnalen met de salade en besprenkel met de overige dressing.

Ā© Olive Magazine / Immediate MediaĀ  Receptuur: Sarah Cook Ā Foto's: Ant Duncan Ā Styling: Rob Merrett Foodstyling: Anna Glover

Tip
Serveer met het platbrood of de pitabroodjes

Wat vind jij van dit recept?

3.7 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!