Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

garnalensalade watermeloen

Garnalensalade met watermeloen en sperziebonen

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de garnalen en snijd ze op de rug door zodat ze alleen nog met de uiteinden vastzitten.

  2. Meng voor de dressing alle ingrediënten. Besprenkel de garnalen met 1 el dressing en meng goed door elkaar. Laat ca. 15 minuten marineren.

  3. Breng in een pan water met wat zout aan de kook. Kook er de sperziebonen 2-3 minuten in tot ze net gaar zijn maar nog wel bite hebben. Giet de sperziebonen af en koel ze in ijswater of in zeer koud water. Laat helemaal afkoelen en giet de sperziebonen opnieuw af. Dep de sperziebonen droog.

  4. Snijd de schil en het witte vruchtvlees van de watermeloen en snijd de watermeloen in blokjes. Pluk de blaadjes van de munt. Doe de watermeloen, de sperziebonen en de munt in een grote kom. Verbrokkel de feta er grof overheen.

  5. Verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur. Bak er de garnalen portiegewijs roze in. Meng de garnalen met de salade, besprenkel met de overige dressing en serveer met het platbrood of de pitabroodjes.

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Sarah Cook  Foto's: Ant Duncan  Styling: Rob Merrett Foodstyling: Anna Glover

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Lees verder onder de advertentie