Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Garnalentartaartjes op getoast briochebrood

Garnalentartaartjes op getoast briochebrood

In samenwerking met Les Généreux
  • Gemiddeld

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Deze garnalentartaartjes op een sneetje getoaste brioche zijn het ideale hapje voor bij een glas bubbels.

Bereiding

  1. Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur. Rooster het briochebrood aan beide kanten goudbruin in de pan. Steek met een uitsteekvorm (ca. 4 cm Ø) cirkels uit het brood. Je kunt ook een scherp mes gebruiken.

  2. Hak de garnalen met een groot mes tot een grove tartaar. Meng ⅔ van de gesneden bieslook, de geraspte citroenschil, het citroensap, de olijfolie en zout en peper door de garnaal om een smeuïge tartaar te krijgen.

  3. Zet de uitsteekvorm op een plakje brioche en vul het vormpje met tartaar. Druk goed aan tot een mooi strak taartje en verwijder voorzichtig de vorm. Herhaal met de overige plakjes brioche-toast. Bestrooi de tartaartjes met wat chilivlokken en wat achtergehouden bieslook.

Per portie: 144 kcal | 16 g koolhydraten | 9 g eiwit | 5 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)