
Gazpacho
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd
Gazpacho is een typisch Spaanse koude soep op basis van rauwe groente. Elke regio kent haar eigen variant, maar traditioneel bevat de soep paprika, tomaat en komkommer. Lekker verkoelend op een warme zomerdag!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd het brood in blokjes en verdeel over een bakplaat.
Bedruip met wat olijfolie en hussel goed door elkaar. Bak de croutons in ca. 15 minuten goudbruin en krokant in de oven. Laat afkoelen.
Laat de gegrilde paprikaās uitlekken. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Schil de komkommer, halveer en schep de zaadlijsten eruit met een theelepel.
Doe de paprika, de tomaat, de komkommer, de ui, de knoflook, de helft van de croutons, wat zout, de piment dāespelette en de sherry-azijn in een blender en draai tot een zeer fijne puree.
Voeg eventueel wat koud water toe als het geheel te dik is. Zet afgedekt een nacht in de koelkast.
Zeef de soep en verdeel over borden. Maak af met wat croutons, tomaatjes en komkommer. Verkruimel de feta eroverheen, bestrooi met de peterselie en besprenkel met lekkere olijfolie.









