Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
gebakken aardperen met hazelnoten, witlof, bladpeterselie en zure appeltjes

Gebakken aardperen met hazelnoten, witlof en zure appeltjes

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Een vergeten groente in de Nederlandse keuken, we maken aardpeer hip met hazelnoten, witlof en zure appeltjes!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Een vergeten groente in de Nederlandse keuken, we maken aardpeer hip met hazelnoten, witlof en zure appeltjes!

Bereiding

  1. Was de aardperen goed. Snijd ze doormidden en daarna in plakken van ca. 1,5 cm dik. Bak de plakken aardpeer ca. 20 minuten op middelhoog vuur in een flinke scheut zonnebloemolie in een grote koekenpan. Blijf ze daarbij steeds omscheppen.

  2. Snijd de stronken witlof in vieren. Rooster ze met een scheut zonnebloemolie in een koekenpan. Rooster ze eerst op de snijvlakken en daarna op de rug bruin. Voeg wanneer alle zijden geroosterd zijn de roomboter toe en neem de pan van het vuur.

  3. Snijd de granny smith in kleine blokjes (brunoise). Voeg alles op het bord samen met de peterselie en de hazelnoten. Breng op smaak met wat grof zeezout en schep er wat beurre noisette (gebruinde boter) uit de pan overheen.

© Receptuur & foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (32 stemmen)