Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Maal de noten in een keukenmachine fijn. Klop 1 el boter in een kom met de honing, de eidooier, de kaneel en het zout goed door. Meng de gemalen noten en 50 g havermout erdoorheen.

2. Verwijder het klokhuis uit de appels met een appelboor. Halveer de appels horizontaal en snijd met een klein mesje nog wat vruchtvlees uit het midden van de appelhelften zodat je een kuiltje krijgt om te vullen. Hak het vruchtvlees fijn en meng ook door de vulling. Wrijf het snijvlak van de appels in met de citroen. Voeg enkele druppels citroensap toe aan de vulling.

3. Vul de appels met het noten-havermengsel. Vet een bakblik of ovenschaal in met boter en zet de gevulde appelhelften erin. Strooi wat extra havermout over de vulling. Dek de appels af met aluminiumfolie en bak ca. 20 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en bak de appels ca. 10 minuten verder.

4. Meng de ingrediënten voor de sabayon in een hittebestendige kom en verwarm het mengsel au bain-marie (boven een pan met heet, net niet kokend water). Klop voortdurend met een garde tot het geheel heel luchtig en schuimig is en een temperatuur van ca. 50°C heeft. Serveer de sabayon direct met de gevulde appeltjes.

Per portie (4): ca. 410 kcal
8 g eiwit | 22 g vet | 40 g koolhydraten

Dat Smaakt!

Lekker en verantwoord genieten doe je met de pure ingrediënten van Smaakt. Deze gebakken appeltjes met kaneel, noten en havermout zijn het perfecte dessert voor koude dagen. Veel producten van Smaakt vind je gewoon in de supermarkt. Zijn ze uitverkocht of niet verkrijgbaar? Bestel ze dan makkelijk online via smaakt.bio.

Foto’s & receptuur: Willem van Santen