Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
gebakken brie met ingelegde bramen en tijmnoten

Gebakken brie met ingelegde bramen en tijmnoten

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de ingelegde bramen

Voor de tijmnoten

Benodigdheden

  • bakpapier
Aan het eind van de zomer zijn groenten en fruit met diepe, zoete smaken eindelijk rijp. Zo ook de heerlijke bramen die we in dit recept gebruiken!

Bereiding

  1. Verwarm een dag van tevoren voor de ingelegde bramen de suiker, de azijn, de laurierblaadjes, het water en het zout 2-3 minuten in een kleine pan op middelhoog vuur. Wentel de pan hierbij af en toe, tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur en laat afkoelen. Schenk het mengsel over de bramen, dek af en laat op kamertemperatuur minimaal 6 uur, maar liever een nacht, trekken.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Meng alle ingrediënten voor de tijmnoten in een kom tot alle noten gelijkmatig bedekt zijn. Verdeel de noten over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de bovenkant van de brie kruislings in en leg hem in een ovenschaaltje. Doe de plakjes knoflook in de inkepingen van de brie, bestrooi met de tijm en besprenkel met de olie. Bak de kaas en de noten ca. 15 minuten in de oven. Neem de noten uit de oven zodra ze geroosterd zijn. Bak de kaas nog ca. 5 minuten tot hij goudkleurig is en bubbelt. Hak de noten grof.

  3. Verdeel de ingelegde bramen en de geroosterde tijmnoten over de brie. Besprenkel wat slamelange met het pekelvocht van de bramen en serveer met de brie en zuurdesembrood.

Per portie: 424 kcal | 13 g koolhydraten | 15 g eiwit | 34 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown en Anna Glover Fotografie: Mowie Kay Styling: Jo Harris Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (8 stemmen)