Bereiding

Snel op tafel

Kritharaki is pasta vermomd als rijst. In de winkel vind je het ook wel onder de Italiaanse naam risoni of orzo. Je kunt kritharaki kopen bij de Turkse winkel.

  1. Kook de kritharaki volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer ze ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken.
  2. Snijd het spek in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Bak het spek in een droge, grote koekenpan in ca. 5 minuten knapperig. Voeg de knoflook, het komijnzaad en het paprikapoeder toe en fruit nog ca. 1 minuut. Voeg de broccoli toe en bak hem ca. 4 minuten mee. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  3. Giet de kritharaki af en laat hem goed droogstomen. Meng de kritharaki door de broccoli. Breng het geheel nogmaals op smaak met zout en peper. Verbrokkel er de feta overheen.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie