Bereiding

  1. Rooster de noten met de boter in een pan goudbruin. Neem van het vuur en meng er direct de rozemarijn, de tijm en de citroenschil doorheen. Breng op smaak met wat zout. Hak de helft van het mengsel fijn en de helft grof.
  2. Stamp in een vijzel het basilicum met de knoflook en een snuf zout fijn. Voeg de parmezaan toe en roer goed door. Voeg geleidelijk al roerend de olijfolie toe.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Neem de camembert uit het papier en zet hem terug in het houten bakje. Zit de kaas niet in een bakje zet hem dan in een ondiep, ovenvast schaaltje. Verpak de onderkant van het houten bakje in aluminiumfolie. Bak de camembert ca. 20 minuten in de oven.
  4. Neem de kaas uit de oven en zet op een plankje. Schep er wat van de pistou over en bestrooi met het notenkruim. Serveer met de haricots verts en stokbrood.

Receptuur en foodstyling: Willem van Santen en Valerie van Baasbank foto’s: Willem van Santen styling: Femke van Waveren