
Gebakken doperwten met munt en spek
Eenvoudig
ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de aardappels grondig en dep ze droog. Wrijf de aardappels in met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verpak de aardappels per stuk in aluminiumfolie en pof ze ca. 1 uur en 30 minuten in de oven.
Dop de doperwten en blancheer ze ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Giet de doperwten af en spoel ze met koud stromend water. Snijd het spek in blokjes. Pel en snipper de sjalot.
Verhit 2 el boter in een pan en bak er het spek ca. 5 minuten rondom in. Voeg de sjalot toe en bak ca. 2 minuten mee. Voeg de doperwten toe en bak nog ca. 4 minuten. Was de munt, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de munt grof en voeg hem toe aan de doperwten. Breng op smaak met zout en peper.
Neem de aardappels uit de oven en vouw het aluminiumfolie open. Snijd de aardappels open. Laat in iedere aardappel ½ el boter en 1 el crème fraîche smelten. Bestrooi met zout en peper. Serveer met het doperwtenmengsel.