Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
kerst voorgerecht gebakken feta

Gebakken feta met cherrytomaten en knoflookbrood

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Schenk een scheutje olijfolie in 2 kleine ovenschalen. Verdeel wat tomaten eroverheen. Bestrooi met (weinig) zout en peper. Leg de stukken feta erbovenop. Verdeel de overige tomaten eroverheen. Bestrooi opnieuw met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 20 minuten in de oven.

  2. Rooster het zuurdesembrood. Wrijf het teentje knoflook met het snijvlak over het geroosterde brood. Verwijder het aluminiumfolie van de ovenschalen, besprenkel de feta en de tomaten met balsamico en bestrooi met de oregano. Serveer met het knoflookbrood.

© olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Tony Briscoe Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Nathalie Thomson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)