Bereiding
Halloumi is een heerlijke kaas uit Griekenland die als een van de weinige kazen wel heel blijft als je ‘m bakt.
- Was de koriander en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak ze grof. Meng de koriander met de chilivlokken en 6 el olijfolie. Snijd de halloumi in dikke plakken (ca. 1 cm) en marineer ze ca. 10 minuten in de korianderolie.
- Was de tomaten en laat ze uitlekken. Halveer de tomaten en meng ze met de honing, het citroensap en 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en laat ca. 10 minuten marineren.
- Neem de halloumi uit de marinade. Verhit een grillpan en gril de halloumi 1-2 minuten per zijde. Halveer het Turks brood en snijd hem in repen. Gril het brood kort in de grillpan of onder de hete grill.
- Serveer de tomaten met de gegrilde halloumi en het Turks brood. Druppel er de chili-korianderolie overheen.
Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie