Bereiding

Halloumi is een heerlijke kaas uit Griekenland die als een van de weinige kazen wel heel blijft als je ‘m bakt.

  1. Was de koriander en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak ze grof. Meng de koriander met de chilivlokken en 6 el olijfolie. Snijd de halloumi in dikke plakken (ca. 1 cm) en marineer ze ca. 10 minuten in de korianderolie.
  2. Was de tomaten en laat ze uitlekken. Halveer de tomaten en meng ze met de honing, het citroensap en 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en laat ca. 10 minuten marineren.
  3. Neem de halloumi uit de marinade. Verhit een grillpan en gril de halloumi 1-2 minuten per zijde. Halveer het Turks brood en snijd hem in repen. Gril het brood kort in de grillpan of onder de hete grill.
  4. Serveer de tomaten met de gegrilde halloumi en het Turks brood. Druppel er de chili-korianderolie overheen.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie