
Gebakken heilbot met venkel, citroen en walnootpangrattato
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
De subtiele smaken van de vis gaan in dit gerecht mooi samen met de zachte venkel en het frisse van de citroen. De walnootpangrattato zorgt voor een hartige crunch en maakt het helemaal af.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Schep in een kom de venkel om met wat olijfolie, zout, peper en citroensap. Verdeel over een bakplaat.
Leg de heilbot op de venkel en beleg met de boter in stukjes, zout en peper. Bak ca. 15 minuten tot de vis flaky is als je erop duwt.
Verhit intussen nog wat olijfolie in een kleine koekenpan en bak de knoflook ca. 30 seconden erin, tot hij geurig is. Voeg de walnoten en het paneermeel toe en bak 2-3 minuten, tot het mengsel goudkleurig en geroosterd is.
Doe het mengsel in een kom en roer de citroenschil en de peterselie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de vis met de pangrattato en serveer met de citroenpartjes om erover uit te knijpen en een groene salade.









