Gebakken kabeljauw met rodekoolsalade
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd
Bereiding
Spoel een dag van tevoren voor de zwarte rijst de rijst drie keer goed. Doe de rijst in een kom en schenk er zoveel water bij dat het onderstaat. Laat de rijst een nacht in de koelkast staan. Hierdoor kleeft de rijst minder wanneer hij gekookt wordt.
Maak ook een dag van tevoren voor de rodekoolsalade een dressing van de knoflook, het zeezout, de Spaanse peper, het sinaasappelsap, het citroensap, de honing en koriander. Doe de rodekool, de wortelen, de maiskorrels en de lente-ui in een diepe schaal en schenk er de dressing over. Dek de schaal af en zet hem minimaal 1 uur maar liefst een nacht in de koelkast zodat de rodekoolsalade kan marineren.
Spoel de zwarte rijst onder stromend water. Doe de rijst in een pan, giet er 600 ml water bij en het zout. Breng het water aan de kook, draai het vuur laag zodra het begint te borrelen en gaar de rijst in ongeveer 35 minuten met gesloten deksel.
Neem de koolsalade uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt. Snijd de avocado in stukjes en schep voorzichtig door de salade.
Dep de kabeljauwfilets droog. Meng de cayennepeper, het gerookte paprikapoeder, het knoflookpoeder, het uienpoeder en het zeezout, en smeer de kabeljauwfilets hiermee in.
Verhit de olie op halfhoog vuur. Leg de vis met het vel naar beneden in de pan, zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Draai het vuur hoog en bak de vis 3 minuten. Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en gaar de vis nog 2 minuten. Dien onmiddellijk op en serveer er limoenpartjes bij.