Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Gebakken kikkererwten met tomatensalade

Gebakken kikkererwten met tomatensalade

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de tomaten en snijd ze in vieren. Pel en snipper de sjalot. Meng de tomaten voorzichtig met de sjalot, de olijfolie en de balsamico. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Pel de ui en snijd hem in ringen. Laat de kikkererwten uitlekken. Verhit de boter in een pan en bak er de spekblokjes, de uiringen en de kikkererwten ca. 8 minuten in. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes. Meng de basilicum door de tomatensalade en verdeel de salade over borden. Serveer direct met de warme kikkererwten.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)