Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Cover voor Gebakken kikkererwten met tomatensalade

Gebakken kikkererwten met tomatensalade

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de tomaten en snijd ze in vieren. Pel en snipper de sjalot. Meng de tomaten voorzichtig met de sjalot, de olijfolie en de balsamico. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Pel de ui en snijd hem in ringen. Laat de kikkererwten uitlekken. Verhit de boter in een pan en bak er de spekblokjes, de uiringen en de kikkererwten ca. 8 minuten in. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes. Meng de basilicum door de tomatensalade en verdeel de salade over borden. Serveer direct met de warme kikkererwten.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!