Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel alle ingrediënten voor de tomaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Hussel alles even goed door elkaar en bak de tomaatjes ca. 20 minuten in de oven.

2. Bestrooi de mullen met zout en peper en wentel ze door de bloem, schud overtollig bloem eraf. Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak er de mul aan beide kanten in ca. 5 minuten knapperig en gaar in. Haal de vis uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3. Verdeel de tomaatjes over borden en leg hier de vis bovenop. Besprenkel met het citroensap en garneer met verse basilicumblaadjes. Lekker met knapperige ciabatta.

Exclusief voor Foodieslezers: Frans wijnpakket 

Om je even in Provençaalse sferen te wanen hoef je niet in de auto te springen. Hoe je dat dan wel doet? Met een goed glas wijn natuurlijk! Haal al drinkend het zonnige Frankrijk naar Nederland met de lekkerste wijnen uit Nîmes. Samen met Les Généreux stelde Foodies een bijzonder wijnpakket samen, met onder meer de Mourgues du Grès Costières de Nîmes Galets Dorés Blanc, die perfect past bij deze voortreffelijke rode mul met mediterrane tomaatjes.

Bestel dit pakket met mooie biologische wijnen van Mourgues du Grès en je krijgt de Foodies-uitgave van april cadeau! In deze uitgave vind je de perfecte recepten om te serveren bij de wijn. Loopt het water je al in de mond? Wacht niet te lang, want op = op!

Per portie krokant gebakken mul met mediterrane tomaatjes: ca. 482 kcal
32 g eiwit | 29 g vet | 17 g koolhydraten

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter fotografie: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren