Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Krokant gebakken mul met mediterrane tomaatjes

Krokant gebakken mul met mediterrane tomaatjes

In samenwerking met Les Généreux.
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

De tomaatjes

Benodigdheden

  • bakpapier
Wijnmaker François: “Galets Dorés met vis is altijd een match made in heaven. Hij is gemaakt van de druivenrassen grenache blanc, roussanne & rolle. De iets amandelachtige tonen van de roussanne passen perfect bij de krokant gebakken vis. De stoere smaak van de rozemarijn wordt mooi geaccentueerd door de kruidigheid van de grenache blanc. Dankzij de noordelijke ligging van de wijngaard behouden de druiven hun frisheid. Die combineert goed met de frisse zuren van de tomaat. Ook de subtiele mineraliteit van de wijn komt perfect tot z’n recht bij de frisheid van dit gerecht.”

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel alle ingrediënten voor de tomaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Hussel alles even goed door elkaar en bak de tomaatjes ca. 20 minuten in de oven.

  2. Bestrooi de mullen met zout en peper en wentel ze door de bloem, schud overtollig bloem eraf. Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak er de mul aan beide kanten in ca. 5 minuten knapperig en gaar in. Haal de vis uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Verdeel de tomaatjes over borden en leg hier de vis bovenop. Besprenkel met het citroensap en garneer met verse basilicumblaadjes. Lekker met knapperige ciabatta.

Per portie: 482 kcal | 17 g koolhydraten | 32 g eiwit | 29 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter fotografie: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)