Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Gebakken perzik met filodeeg

Gebakken perzik met filodeeg

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Smelt 2 el boter. Vet 2 vellen filodeeg in met de gesmolten boter en bestrooi met de rietsuiker. Leg de overige vellen filodeeg erop en bestrijk met boter. Halveer de vellen filodeeg en druk het deeg in 4 ovenvaste schaaltjes. Laat het deeg over de rand van de schaaltjes hangen.

  2. Bak het filodeeg in ca. 15 minuten goudbruin en krokant in de oven. Was de perziken en halveer ze. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in parten. Verhit 1 el boter en bak er de perzik ca. 4 minuten in.

  3. Neem de filobakjes uit de oven en vul ze met de perzik en de kwark. Druppel de honing eroverheen.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)