Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Gebakken polenta met miso en paprika

Gebakken polenta met miso en paprika

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • 45 minuten wachttijd45 min. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Wist je dat?
Technisch gezien zijn paprika’s fruit. Ze groeien namelijk uit de bloem van een plant en hebben zaadjes. Rode paprika’s zijn over het algemeen de zoetste, terwijl de groene paprika wat bitterder is.

Bereiding

  1. Vet een bakvorm (20×20 cm) in met olie en bekleed met bakpapier. Breng het water aan de kook in een pan. Roer de miso los met wat heet water om er een dunne pasta van te maken. Klop de polenta beetje bij beetje door het kokende water, gevolgd door de miso. Breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur middellaag en laat ca. 8 minuten al kloppend koken, tot de polenta is ingedikt. Schenk in de bakvorm en laat ca. 45 minuten opstijven in de koelkast.

  2. Snijd de polenta in zoveel blokjes als er personen zijn en snijd elk blokje diagonaal doormidden, in driehoekjes. Verhit een beetje van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak vier van de driehoekjes tegelijk in de pan in ca. 4 minuten per zijde goudgeel. Herhaal met nog wat olie en nog vier driehoekjes. Houd afgedekt warm.

  3. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in stukken van ca. 2 cm. Hak wat van het groene gedeelte fijn en houd apart. Verhit de rest van de olie in een grote wok of koekenpan en bak de paprika en de lente-ui er in 8-10 minuten zachter in. Roer regelmatig door. Voeg de knoflook en de gember toe en bak nog ca. 1 minuut. Roer de sojasaus, de honing en de sesamolie door elkaar en voeg toe aan de pan. Roer kort door en neem de pan van het vuur.

  4. Leg twee polentadriehoekjes per portie op een bord en verdeel de paprika, het sesamzaad en de overige lente-ui erover.

Per portie: 277 kcal | 39 g koolhydraten | 6 g eiwit | 9 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Mowie Kay Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Livia Abraham

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)

Lees verder onder de advertentie