Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Gebakken polenta met olijfjes en gestoofde snijbiet

Gebakken polenta met olijfjes en gestoofde snijbiet

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook. Rasp de parmezaan. Doe 1 l water met de knoflook in een ruime pan en breng het geheel aan de kook. Voeg het maïsmeel toe en blijf roeren met een houten lepel tot het geheel dik wordt. Laat het geheel ca. 4 minuten pruttelen. Pas op voor hete spetters!

  2. Neem de pan van het vuur en roer de parmezaan door de polenta. Hak de helft van de olijven grof en meng ze door de polenta. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes, hak ze grof en meng de helft door de polenta. Breng op smaak met zout en peper. Schep de polenta in een met bakpapier beklede schaal of bakblik. Laat de polenta afkoelen in de koelkast.

  3. Snijd de onderkant van de snijbiet, zodat hij in losse bladeren uiteen valt. Was de snijbiet in koud water en laat hem goed uitlekken. Snijd de stelen in stukken en houd ze apart van de bladeren. Rasp de schil van de citroen.

  4. Snijd de afgekoelde polenta in stukken (ca. 5×5 cm). Verhit de olie in een koekenpan en bak er de stukken polenta in ca. 8 minuten rondom goudbruin in. Verhit de boter in een andere pan en stoof er de stelen van de snijbiet in. Voeg na ca. 2 minuten de bladeren toe en stoof nog ca. 3 minuten verder. Voeg de geraspte citroenschil toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de snijbiet met de gebakken polenta en maak af met de overige olijven en rozemarijn.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)