
Gebakken prei met kruidenomelet
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwijder de buitenste bladeren van de preien en snijd de preien in ringen. Verhit de olie en 1 el boter in een koekenpan en bak de preiringen ca. 2 minuten aan beide kanten. Bestrooi met zout en peper en leg de preiringen dakpansgewijs in een ovenschaal. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Strooi de tijm over de prei.
Was de peterselie en schud hem goed droog. Hak de bieslook en de peterselie fijn. Kluts de eieren en roer de kruiden erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Verhit 1 el boter in een pan en bak van het eimengsel in ca. 5 minuten een platte omelet.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200Ā°C / hetelucht: 175Ā°C / gas: stand 3). Neem de omelet uit de pan en snijd hem in dunne repen. Verdeel de reepjes omelet over de prei en strooi de kaas erover. Bak het geheel ca. 10 minuten in de oven.