Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Gebakken rijst met champignons en kimchi

Gebakken rijst met champignons en kimchi

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg het ei toe aan de pan en draai met de pan om het ei te verspreiden. Bak tot de randen gestold zijn en duw met een spatel de randen naar het midden van de pan. Bak nog 1-2 minuten tot het ei gestold is. Doe het ei in een kom.

  2. Verhit de olie in de pan, draai het vuur hoog en bak de ui en de champignons 7-8 minuten tot ze goudbruin zijn. Draai het vuur middelhoog en roer de rijst ,de gember, de knoflook, de erwten en peper erdoorheen. Bak ca. 2 minuten tot de rijst heet is en roer het gebakken ei, de sojasaus, de kimchi en het grootste deel van de lente-ui erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de rest van de lente-ui.

Per portie: 302 kcal | 39 g koolhydraten | 13 g eiwit | 9 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Fotografie: Toby Scott Styling: Faye Wears Foodstyling: Katie Marshall

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)