Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Gebakken rijst met krab en gember

Gebakken rijst met krab en gember

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 1 tl olie in een wok op hoog vuur en roerbak er de rijst 2-3 minuten in. Schep de rijst uit de pan in een kom en zet apart.

  2. Verhit weer 1 tl olie in de wok en fruit er de gember, de fijngehakte groene peper en de knoflook ca. 1 minuut in tot de aroma’s vrijkomen. Voeg weer de rijst samen met de erwten en de mais toe en roerbak 2-3 minuten verder.

  3. Duw de rijst met een spatel naar één helft van de wok en verhit 1 tl olie op de andere helft. Schenk er de eieren in en bestrooi met wat zout. Bak de eieren al roerend ca. 1 minuut tot ze bijna gestold maar nog een beetje zacht zijn en roer ze vervolgens door de rijst.

  4. Meng het krabvlees en de lente-ui door de rijst en roerbak nog 1-2 minuten tot alles goed heet is en de lente-ui zachter is. Druppel de vissaus en de sesamolie eroverheen en schep alles goed om. Neem van het vuur en verdeel de rijst over 2 borden. Garneer met de koriander en de groenepeperringen en serveer er de limoenpartjes bij.

Per portie: 514 kcal | 42 g koolhydraten | 38 g eiwit | 19 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)