Gebakken rijst met krab en gember
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit 1 tl olie in een wok op hoog vuur en roerbak er de rijst 2-3 minuten in. Schep de rijst uit de pan in een kom en zet apart.
Verhit weer 1 tl olie in de wok en fruit er de gember, de fijngehakte groene peper en de knoflook ca. 1 minuut in tot de aroma’s vrijkomen. Voeg weer de rijst samen met de erwten en de mais toe en roerbak 2-3 minuten verder.
Duw de rijst met een spatel naar één helft van de wok en verhit 1 tl olie op de andere helft. Schenk er de eieren in en bestrooi met wat zout. Bak de eieren al roerend ca. 1 minuut tot ze bijna gestold maar nog een beetje zacht zijn en roer ze vervolgens door de rijst.
Meng het krabvlees en de lente-ui door de rijst en roerbak nog 1-2 minuten tot alles goed heet is en de lente-ui zachter is. Druppel de vissaus en de sesamolie eroverheen en schep alles goed om. Neem van het vuur en verdeel de rijst over 2 borden. Garneer met de koriander en de groenepeperringen en serveer er de limoenpartjes bij.