Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Gebakken sperziebonen met amandelpesto

Gebakken sperziebonen met amandelpesto

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in 10-15 minuten gaar in water met wat zout. Was de peterselie en schud hem goed droog. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes. Hak de amandelen, de peterselie, de basilicum en de feta grof en meng met de olijfolie. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

  2. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca. 4 minuten gaar in kokend water met wat zout. Giet ze af en laat ze uitlekken. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sperziebonen op hoog vuur ca. 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Giet de aardappels af en laat ze droogstomen. Serveer de aardappels met de gebakken sperzie bonen en schep er de amandelpesto ruim overheen.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Eigen collectie, Subba

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)