Gebakken vis met geroosterde knolraap, feta en chimichurri
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Doe de knolraap in een braadslee en besprenkel met ⅓ van de olie. Bestrooi met zout en peper en rooster 35-45 minuten in de oven, tot de knolraap beetgaar is. Draai de knolraap halverwege de baktijd om. Dep de vis droog met keukenpapier en leg hem tussen de knolraap. Besprenkel met wat extra olie en bestrooi met zout, peper en feta. Bak nog 10-15 minuten tot de feta zacht en goudgeel is en de vis gaar.
Klop de rest van de olie, de knoflook, de koriander, de sjalot, de azijn, de chilipeper, zout en peper door elkaar tot chimichurri. Lepel de chimichurri over de geroosterde knolraap en vis. Serveer met brood of geroosterde aardappels.