Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Gebakken vis met geroosterde knolraap, feta en chimichurri

Gebakken vis met geroosterde knolraap, feta en chimichurri

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Aantal personen
2

Ingrediënten

De zachte, lichtzoete smaak van knolraap past goed bij de delicate smaken van vis. Dat proef je wel in dit recept. Probeer het zelf!
knolraap
Knolraap is een beetje een ondergewaardeerde groente en mag best wat meer liefde krijgen. De groente heeft een milde, peperachtige smaak en zijn erg geschikt om te roosteren, waardoor de natuurlijke zoete smaak wat meer naar boven komt. Maak knolraap ook eens met kaas, spek, azijn en sterke salsa’s, zoals de chimichurri in het recept hieronder.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Doe de knolraap in een braadslee en besprenkel met ⅓ van de olie. Bestrooi met zout en peper en rooster 35-45 minuten in de oven, tot de knolraap beetgaar is. Draai de knolraap halverwege de baktijd om. Dep de vis droog met keukenpapier en leg hem tussen de knolraap. Besprenkel met wat extra olie en bestrooi met zout, peper en feta. Bak nog 10-15 minuten tot de feta zacht en goudgeel is en de vis gaar.

  2. Klop de rest van de olie, de knoflook, de koriander, de sjalot, de azijn, de chilipeper, zout en peper door elkaar tot chimichurri. Lepel de chimichurri over de geroosterde knolraap en vis. Serveer met brood of geroosterde aardappels.

Per portie: 466 kcal | 11 g koolhydraten | 39 g eiwit | 28 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)