Gebakken zalm met aardappel-avocadosalade
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de aardappels grondig. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de peper en snijd hem in reepjes. Meng de avocado met de rode peper, de lente-ui, de olijfolie en het citroensap.
Breng de zalmfilet op smaak met zout en peper. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak er de zalmfilet op hoog vuur ca. 2 minuten per zijde in.
Giet de aardappels af en laat ze kort afkoelen. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Meng de aardappelblokjes met het avocadomengsel en breng de aardappelsalade op smaak met zout en peper. Hak de dille grof.
Neem de zalmfilet uit de pan en laat hem kort afkoelen. Verdeel de aardappelsalade over borden. Verdeel de zalm in grove stukken over de aardappelsalade. Strooi er de dille overheen.