Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Cover voor Gebakken zeebaars met chimichurri en zwarte tortillas

Gebakken zeebaars met chimichurri en zwarte tortillas

In samenwerking met Beerwulf
  • Uitdagend

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Biersommelier Nathan: “Het eeuwige citrusschijfje op je vis heb je niet meer nodig, want dit bier zorgt voor die fruitige, frisse kick die zo lekker is met de delicate smaak van de vis. High Wire is een stevig gehopte, fruitige Pale Ale, gebrouwen in het Engelse Huddersfield. De naam Magic Rock High Wire Grapefruit zegt het al, aan deze versie is grapefruit toegevoegd, dat past er als natuurlijk bij. De ruime hopgift sluit mooi aan bij de chimichurri met groene kruiden, terwijl het door de olieachtige structuur heen snijdt. Mocht je het bier iets te bitter vinden, gebruik dan iets meer zout in je gerecht, dat tempert de bitters.”

Bereiding

  1. Was en halveer voor de chimichurri de rode peper in de lengte, verwij der de zaadlijsten en hak de peper in stukjes. Doe de knoflook, de koriander, de peterselie, de munt, de arachideolie en de witte balsamicoazijn in een hoge beker en mix kort met een staafmixer zodat er een grove chimichurrisalsa ontstaat. Zet afgedekt in de koelkast.

  2. Dep de vis droog met een stuk keukenpapier en bestrooi de vis licht met peper en zout. Kerf de vis aan de huidzijde licht in met een scherp mesje.

  3. Bak de vis op de huidzijde in een hete koekenpan met wat olijfolie in ca. 5 minuten bruin en krokant, keer om en bak ook de andere kant nog 2-3 minuten. Rooster de tortilla’s kort in een hete pan of direct boven een vlam. Serveer de vis met de chimichurri en de tortillawraps.

Per portie: 576 kcal | 42 g koolhydraten | 32 g eiwit | 31 g vet

Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren 

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)