Gebakken zeebaars met chimichurri en zwarte tortillas
Uitdagend
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was en halveer voor de chimichurri de rode peper in de lengte, verwij der de zaadlijsten en hak de peper in stukjes. Doe de knoflook, de koriander, de peterselie, de munt, de arachideolie en de witte balsamicoazijn in een hoge beker en mix kort met een staafmixer zodat er een grove chimichurrisalsa ontstaat. Zet afgedekt in de koelkast.
Dep de vis droog met een stuk keukenpapier en bestrooi de vis licht met peper en zout. Kerf de vis aan de huidzijde licht in met een scherp mesje.
Bak de vis op de huidzijde in een hete koekenpan met wat olijfolie in ca. 5 minuten bruin en krokant, keer om en bak ook de andere kant nog 2-3 minuten. Rooster de tortilla’s kort in een hete pan of direct boven een vlam. Serveer de vis met de chimichurri en de tortillawraps.