Gebakken zeebaars met vijgen en gekonfijte ui
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Pel de uien en snijd ze in ringen. Doe de ui met de olijfolie en de rozemarijn in een ruime braadpan. Breng goed op smaak met zout en peper. Konfijt de ui op laag vuur in ca. 40 minuten zacht in de olijfolie.
2. Bestrooi de zeebaarzen met zout en peper. snijd de huid enkele malen schuin in. Verhit 1 el boter in een ruime koekenpan en bak er de zeebaarzen 6-7 minuten per zijde in.
3. Halveer intussen de vijgen. smelt 2 el boter in een pan en bak er de vijgen ca. 1 minuut op hoog vuur in. Voeg de honing toe en laat ca. 1 minuut karamelliseren. Blus af met de balsamico en breng op smaak met zout en peper.
4. Laat de ui kort uitlekken en verdeel hem over 2 platte schalen. Draai de vis om en bak nog ca. 1 minuut. Leg de vis op de ui en verdeel er de gekaramelliseerde vijgen omheen.