Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gebakken zeebaars met vijgen en gekonfijte ui

Gebakken zeebaars met vijgen en gekonfijte ui

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Pel de uien en snijd ze in ringen. Doe de ui met de olijfolie en de rozemarijn in een ruime braadpan. Breng goed op smaak met zout en peper. Konfijt de ui op laag vuur in ca. 40 minuten zacht in de olijfolie.

  2. 2. Bestrooi de zeebaarzen met zout en peper. snijd de huid enkele malen schuin in. Verhit 1 el boter in een ruime koekenpan en bak er de zeebaarzen 6-7 minuten per zijde in.

  3. 3. Halveer intussen de vijgen. smelt 2 el boter in een pan en bak er de vijgen ca. 1 minuut op hoog vuur in. Voeg de honing toe en laat ca. 1 minuut karamelliseren. Blus af met de balsamico en breng op smaak met zout en peper.

  4. 4. Laat de ui kort uitlekken en verdeel hem over 2 platte schalen. Draai de vis om en bak nog ca. 1 minuut. Leg de vis op de ui en verdeel er de gekaramelliseerde vijgen omheen.

Per portie: 901 kcal | 33 g koolhydraten | 27 g eiwit | 72 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Zara Home (zarahome.com), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)