Geblakerde savooiekool met caesardressing
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C /hetelucht: 180⁰C). Verhit een zware koekenpan op hoog vuur. Besprenkel de partjes kool met wat olie en wrijf ze in. Bestrooi met zout. Blaker elke snijzijde van de kool in 3-4 minuten en leg op een bakplaat. Rooster 15-20 minuten in de oven, of tot de kern zacht is als je er met een mes in prikt.
Zet de koekenpan op laag vuur en laat even afkoelen. Bak de spekreepjes er in 6-8 minuten goudbruin en krokant in. Voeg de blokjes brood toe en bak 5-6 minuten, tot het goudbruin en knapperig is. Draai regelmatig om en voeg zo nodig wat olie toe. Laat even uitlekken op keukenpapier.
Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg wat water toe als de dressing te dik is.
Verdeel de geblakerde kool over een schaal en besprenkel met de dressing. Bestrooi met de spekreepjes, de croutons en wat versgemalen zwarte peper