Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Geblakerde savooiekool met caesardressing

Geblakerde savooiekool met caesardressing

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de dressing

Savooiekool is een van de populairste zogeheten winterkoolsoorten. Hij heeft rimpelige bladeren en is vrij vast in vergelijking met voorjaarskolen, zoals splijtkool. Heerlijk om te serveren als bijgerecht!
savooiekool
De welbekende onaangename koolgeur kun je voorkomen door savooiekool te roosteren, in plaats van te koken. Door ze eerst te blakeren krijgen ze een rokerig smaakje. Je kunt savooiekool ook roerbakken, bakken in de airfryer of op de barbecue leggen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C /hetelucht: 180⁰C). Verhit een zware koekenpan op hoog vuur. Besprenkel de partjes kool met wat olie en wrijf ze in. Bestrooi met zout. Blaker elke snijzijde van de kool in 3-4 minuten en leg op een bakplaat. Rooster 15-20 minuten in de oven, of tot de kern zacht is als je er met een mes in prikt.

  2. Zet de koekenpan op laag vuur en laat even afkoelen. Bak de spekreepjes er in 6-8 minuten goudbruin en krokant in. Voeg de blokjes brood toe en bak 5-6 minuten, tot het goudbruin en knapperig is. Draai regelmatig om en voeg zo nodig wat olie toe. Laat even uitlekken op keukenpapier.

  3. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg wat water toe als de dressing te dik is.

  4. Verdeel de geblakerde kool over een schaal en besprenkel met de dressing. Bestrooi met de spekreepjes, de croutons en wat versgemalen zwarte peper

Per portie: 413 kcal | 31 g koolhydraten | 20 g eiwit | 21 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Liam Desbois Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Katie Marshall

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)