Bereiding

 

  1. Kook de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Snijd de huid van de eendenborstfilets kruislings in en bak de eend op de huidkant ca. 6 minuten in een droge pan. Bestrooi de filets met zout en peper en draai ze om. Bak nog 1 minuut. Neem het vlees uit de pan en leg het op een ovenschaal.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd de pruimen fijn. Meng de sambal met de rodewijnazijn. Klop de olie erdoorheen en breng het geheel op smaak met zout en peper. Meng de pruimen door de dressing. Zet de eendenborstfilets nog ca. 6 minuten in de oven.
  3. Maak de chinese kool schoon en snijd hem in repen. Giet de rijst af en spoel hem kort af met koud water. Meng 1 el olijfolie door de rijst en breng het geheel op smaak met zout en peper. Neem de eend uit de oven en laat 2 minuten rusten. Verdeel de chinese kool en de rijst over borden. Snijd de eend in plakken en verdeel hem over de salades. Schep er de pruimendressing overheen en maak af met de tuinkers.

Foto’s: foodies