
Gebraiseerde bloemkool
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verdeel de boter over de bodem van een zware (gietijzeren) braadpan. Strooi wat zout en peper op de boter en leg de bloemkool met het snijvlak naar beneden in de pan. Strooi nog wat zout en peper en eventueel de venkelzaadjes eroverheen. Verdeel de tijmtakjes over de bloemkool. Leg de deksel op de pan en zet op laag vuur. Smoor de bloemkool in 20-25 minuten zacht en gaar. Kijk af en toe (maar niet te vaak) of de bloemkool niet te donker wordt aan de onderzijde. Eventueel kun je de bloemkool keren of een klein scheutje water toevoegen.
Klop intussen de mosterd, de honing en de azijn door elkaar. Voeg al kloppend geleidelijk de olijfolie toe. Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper en roer er de kappertjes en de rozijnen doorheen. Serveer de bloemkool royaal overgoten met de vinaigrette en strooi er de pijnboompitten overheen.