Gebraiseerde kool met duxelles
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Maak de spitskool schoon, snijd hem in kwarten en snijd de kern eruit. Smelt 2 el boter in een grote braadpan en leg er de spitskool in. Bestrooi hem met zout, peper en het currypoeder. Voeg de jalapeñopepers toe. Leg het deksel op de pan en smoor de kool in ca. 30 minuten gaar. Draai de kool af en toe om.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze grof. Verhit 2 el boter in een pan. Bak de ui, de knoflook en de champignons in ca. 10 minuten tot een droog mengsel. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Was de peterselie en schud hem goed droog. Pluk de blaadjes van de takjes. Verdeel de kool en de jalapeñopepers over borden. Verdeel het champignonmengsel eroverheen en bestrooi met de peterselie.