Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
gebraiseerde venkel

Gebraiseerde venkel met coppa di Parma en romige rijst

In samenwerking met Tilda
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de venkelknollen in parten. Verwijder het venkelloof en houd apart. Verhit de boter in een pan. Bestrooi de venkel rondom met zout en peper. Leg de venkel en de tijm in de pan en leg een deksel op de pan. Smoor de venkel op middelhoog vuur in ca. 15-20 minuten gaar. Keer de partjes af en toe om, zodat alle kanten mooi bruin kleuren. Blus af met het citroensap.

  2. Kook of stoom de rijst intussen gaar. Giet eventueel af en laat droogstomen. Meng de crème fraîche, de kappertjes en de bieslook door de rijst en breng eventueel op smaak met zout en peper. Verdeel de rijst over diepe borden en leg de venkelpartjes erop. Laat er wat plakjes coppa di Parma overheen smelten en bestrooi met het venkelloof.

Per portie: 501 kcal | 41 g koolhydraten | 17 g eiwit | 29 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)