Bereiding

*Let op! Het blancheren van de knoflook en de behandeling met citroensap is een belangrijke stap; dit voorkomt de vorming van schadelijke bacteriën. Bewaar de pot niet buiten de koelkast en consumeer hem binnen drie dagen om mogelijk risico te vermijden.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 125°C / hetelucht: 100°C / gas: niet geschikt). Was de tomaten en halveer ze. Bestrooi de tomaten met wat zout en poedersuiker en laat ca. 20 minuten rusten. Dep de tomaten droog met keukenpapier en leg ze op een ovenrek. Droog de tomaten ca. 4 uur in de oven.
  2. Pel intussen de knoflook en snijd de teentjes in schijfjes. Blancheer de knoflook kort in kokend water en leg hem vervolgens minimaal 2 uur in het citroensap.* Was de oregano, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Meng de knoflook en de oregano met de olijfolie.
  3. Neem de tomaatjes uit de oven en laat ze kort afkoelen. Doe de tomaatjes, de knoflook en de oregano in een afsluitbare gesteriliseerde glazen pot en schenk de olijfolie erbij. Zorg dat de tomaatjes goed onder de olijfolie staan. Sluit de pot goed af en bewaar hem in de koelkast.

Foto’s: foodies