Gefrituurde augurken met dille
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C). Was de komkommers en dep ze droog. Snijd de eindjes eraf en snijd ze in partjes of plakjes, afhankelijke van de grootte van de komkommers en de potten.
Was de weckpotten in heet water met zeep, spoel ze af en steriliseer ze ca. 10 minuten in de oven tot ze droog zijn. Dompel de deksels en afsluitringen onder in kokend water om ze te steriliseren.
Breng de azijn met 500 ml water, het zeezout, de suiker, de laurierblaadjes, de chilivlokken en de mosterdzaadjes aan de kook. Doe in iedere pot wat takjes dille en een teentje knoflook. Verdeel de komkommerstukken over de potten. Giet het azijnmengsel eroverheen en zorg dat de specerijen over de potten verdeeld zijn. Zorg dat zowel de potten als de vloeistof heet zijn om te voorkomen dat de potten barsten. Vul de potten tot ca. 1 cm onder de rand. Sluit de potten af.
Laat de komkommers minstens 1 week staan voor gebruik. Eenmaal geopend moeten de potten koud bewaard worden en binnen 2 weken gebruikt worden.
Vul een ruime pan voor maximaal 1⁄3 met frituurolie. Verhit de olie tot 180°C. Laat zoveel augurken als je nodig hebt uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Meng de cayennepeper door de polenta. Doop de augurken in de karnemelk en wentel ze vervolgens in de polenta. Frituur de augurken portiegewijs in 3-4 minuten krokant. Laat de augurken uitlekken op keukenpapier en serveer ze met een kruidendip of bij een burger.