Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Gefrituurde kip met ananas-chilisaus

Gefrituurde kip met ananas-chilisaus

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de panade

Voor de ananas-chilisaus

Bereiding

  1. Snijd iedere kippendijfilet in 4 stukken en doe de kip in een grote kom. Bestrooi met het zout en schenk de karnemelk eroverheen. Meng goed door elkaar. Zet afgedekt 1 nacht in de koelkast.

  2. Pureer voor de ananas-chilisaus de ananas in een keukenmachine of blender glad. Schep de puree in een droge koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de geraspte limoenschil en het sap toe. Roer de rode peper, de specerijen en een snuf zout erdoorheen. Kook al roerend ca. 5 minuten.

  3. Voeg de honing toe en kook enkele minuten verder tot de saus iets ingedikt is. Schenk de saus in een hittebestendige kom, roer de boter erdoorheen en laat afkoelen. Je kunt de saus van tevoren maken en tot 5 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.

  4. Meng alle ingrediënten voor de panade in een middelgrote kom. Wentel de kip in porties in het mengsel. Schud het overtollige mengsel eraf en leg de gepaneerde kipstukken naast elkaar op een bakplaat.

  5. Verhit de olie in een diepe, ruime pan (vul de pan voor maximaal tweederde met de olie) tot 170-180°C. Als je er een klein stukje brood in doet, moet de olie direct sissen en het brood in 30 seconden goudbruin worden. Frituur de kip, in porties, in ca. 3 minuten goudbruin, krokant en gaar. Zorg dat je niet te veel tegelijk in de pan doet, anders zakt de temperatuur van de olie.

  6. Haal de gefrituurde kipstukken uit de olie met een tang en laat kort uitlekken op keukenpapier. Leg ze daarna op een rooster zodat ze knapperig blijven, terwijl je de rest frituurt. Je kunt de gefrituurde kip  eventueel op een bakplaat leggen en warm houden in een voorverwarmde oven (elektrisch: 100°C / hetelucht: 80°C).

  7. Frituur, wanneer alle kipstukken klaar zijn, als laatste de oreganoblaadjes ca. 45 seconden in de olie tot ze knapperig zijn, maar laat ze niet verbranden. Verdeel de kip over een grote serveerschaal en bestrooi met de oregano. Serveer er de ananas- chilisaus in een kommetje bij.

Per portie: 647 kcal | 82 g koolhydraten | 34 g eiwit | 19 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Milli Taylor Foto’s: Jonathan Gregson Foodstyling: Esther Clark Styling: Jo Harris

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)