Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
vega snacks Gefrituurde risottoballetjes

Gefrituurde risottoballetjes

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Restje risotto over? Oud brood dat is blijven liggen? Stukjes kaas waar geen plak van te snijden is? Foodieskok Willem heeft er een oplossing voor. Dit Siciliaanse equivalent van de bitterbal is al net zo onweerstaanbaar.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Restje risotto over? Oud brood dat is blijven liggen? Stukjes kaas waar geen plak van te snijden is? Foodieskok Willem heeft er een oplossing voor. Dit Siciliaanse equivalent van de bitterbal is al net zo onweerstaanbaar.

Bereiding

  1. Verdeel de risotto in 16 porties en rol er balletjes van. Snijd de mozzarella in 16 blokjes. Druk in ieder rijstballetje een blokje mozzarella en rol de risotto er goed omheen.

  2. Wentel de risottoballetjes in de bloem, vervolgens in het eiwit en ten slotte in het paneermeel. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 175°C. Frituur de risottoballetjes in 4-5 minuten goudbruin en krokant in de olie. Laat kort uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

Ā© Fotografie: Stephan van Raaij / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (6 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!