Gefrituurde sprot met artisjok-wittebonendip
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Giet voor de artisjok-wittebonendip de bonen af en spoel ze. Neem de artisjokharten uit de pot en bewaar de olie. Pureer de bonen, de artisjok, de knoflook en 3 el van de artisjokolie in een keukenmachine fijn. Doe in een mooi bakje en besprenkel met de olijfolie en een snufje gerooktepaprikapoeder.
Meng de bloem met een flinke snuf zout en peper en het gerooktepaprikapoeder in een grote kom. Voeg de sprot toe en schud goed om tot alle visjes goed met het bloemmengsel bedekt zijn.
Verhit de olie in een grote pan met zware bodem tot 190°C. Vul hem niet voor meer dan 1/3. Test of de olie heet genoeg is door een blokje brood te frituren – dat moet er na ca. 20 seconden bruin en knapperig uitkomen. Neem met 2 lepels steeds een portie sprot en laat de portie in de hete olie zakken. Frituur in ca. 3 minuten goudbruin. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de artisjok-wittebonendip.